Torsdag: Risotto med spenat, svamp & parmesanchips.

Risotto lagas allra enklast i ångugnen. Du behöver inte röra i grytan, den tiden använder vi i stället för att laga en läcker topping och för att duka bordet.

Svamp- och spenatrisotto gjord i ångugn.

Gillar du risotto men tycker det är blir mycket passning med att röra hela tiden risotton tillagas. Då har vi något för dig! Testa att göra risotto i ångugn. Den sköter sig själv och du kan både hinna duka och göra spröda permensanchips under tiden.

Risotto, 4 portioner

- 3 dl/ca 300 g risottoris
- 8 + 2 dl grönsaks- eller kycklingfond
- 2 msk olivolja
- 1 tsk gurkmeja

- 1 dl grädde
- 75 g riven parmesan
- citron, grovmalen peppar

Tillbehör i risotton
- 200 g spenat, sköljd
- 250 g champinjoner, vita eller bruna eller annan svamp
- 1 stor paprika, skuren i bitar
- stekolja eller smör
- vårlök

Krispig parmesan
- 50 g riven parmesan

Klicka på pilarna nedan för att växla mellan instruktion och lista med ingredienser.

Risotto

Gör så här
1. Skölj riset noga och häll det sedan i en mellanstor form med höga kanter (se bild).
2. Tillsätt 8 dl buljong/fond, olja och gurkmeja, rör samman med en visp.
3. Sätt in i den förvärmda ångugnen på fullånga, 100 °C; tid: 20 minuter.

Att ha i risotton och till topping

Gör så här
1. Klyfta svamparna om de är stora, låt dem i annat fall vara hel 2. Stek dem i stekpanna tills de får fin färg, och lägg sedan över dem på en tallrik.
2. Stek paprikan i ett par minuter, tillsätt sedan hälften av spenaten. Rör ihop tills spenaten har fallit isär, tillsätt sedan resten, stek under omrörning tills även resten är jämt blandat. Smaka av med salt och peppar

Parmesanchipsen

Gör så här
Strö 50 g finriven permensanost i cirklar på en ugnsplåt som du först har lagt bakplåtspapper i botten på.
1. Grädda vid 190℃ varmluft i 7–9 minuter, tills chipsen har fått en svagt gyllene färg.
2. Ta ut ur ugnen och låt svalna på plåten.

När risotton har ångtillagats i 20 minuter blandar du den med hälften av de stekta grönsakerna, parmesan, grädde, peppar och lite pressad citronsaft. Tunna vid behov med resten av fonden. Konsistensen ska vara grötig.

Lägg upp på tallrikar, toppa med resten av grönsakerna samt parmesanchips.

Tips från kocken
- Parmesanchipsen kan göras flera dagar i förväg, förvara dem i rumstemperatur.
- Nygräddat vitlöksbröd smakar underbart tillsammans med risotto.
- En god pesto, spädd med lite vatten, kan ringlas runt risotton som grön sås innan du serverar.

Klicka på pilarna nedan för att växla mellan instruktion och lista med ingredienser.

Prova dina nya Bosch vitvaror hemma i 100 dagar.

Vi vill vara säkra på att du blir nöjd, annars får du lämna tillbaka produkten. Bli medlem i MyBosch och registrera din nya Boschprodukt senast två veckor efter inköp och du får 100 dagar på dig att ta reda på om du är 100% nöjd.

Behöver du service?

Av oss får du pålitlig service – före och efter köpet!

0771 – 19 70 00

Upplev Bosch

Upplev kvalitet, prestanda och pålitlighet.

Hitta en återförsäljare

Hitta en återförsäljare eller serviceverkstad nära dig!