Fredag: Taco med lax, snabbpicklade grönsaker och guacamole.

Taco är en fredagsrätt som gillas av många. Variera den med lax samt snabbpicklade grönsaker som tillagats i ångugn. Den klassiska guacamolen är naturligtvis kvar som tillbehör.

Taco med lax - som omväxling till vanliga fredagstacos.

Prova något nytt. Välj att göra fisktaco istället för köttfärs eller sojafärs som ingrediens.

Lax i ugn, 4 portioner

- 600 g laxfilé, delade i 4 bitar
- Taco-kryddblandning, gärna hemlagad
- Olivolja

Snabbpicklad sallad på ångade grönsaker
- 400 g blandade grönsaker som vårlök, morot, rödkål & gurka

Dressing
- 2 msk fisksås
- 2 msk färsk limejuice
- 2 msk olivolja
- 1 msk sweet chili-sås
- 2 msk grovhackad koriander

Guacamole
- 2 avokado
- saften av 1 lime
- lite färsk chili, vitlök och koriander, finhackad (mängd efter egen smak)
- salt

Övriga tillbehör
- Mango, koriander, limeklyftor, 8–12 st små majstortillas

Klicka på pilarna nedan för att växla mellan instruktion och lista med ingredienser.

Grönsaker i ångugn och lax i varmluftsgrill.

Gör så här
1. Förvärm ångugnen till 100℃, fullånga.
2. Skrapa ur gurkans mjuka kärna med en tesked, och skär alla grönsaker i långa, tunna strimlor.
3. Ånga i 4 minuter, ta ut och låt svalna (lägg gärna i en bred bunke eller kastrull och låt de bli kalla genom att ställa bunken/kastrullen i ett isvattenbad). Nu har grönsakerna mjuknat lite, och löken har blivit mild och välsmakande.
4. Vispa ihop dressingen, blanda med de kylda grönsakerna i en bunke, och låt stå minst 15 minuter så att grönsakerna marineras.

Lax tillagad med varmluftsgrill
1. Vänd laxbitarna i kryddblandningen på alla sidor.
2. Sprinkla över lite olivolja och sätt in i förvärmd ugn, 250℃ varmluftsgrill. Sätt in plåten ungefär i mitten av, eller i övre delen av ugnen.
Om ugnen är utrustad med köttermometer ställer du in den på 55℃ kärntemp. Annars ugnssteker du i 10 minuter.

Guacamole
Blanda ihop allt med en gaffel eller en stavmixer. Det får gärna finnas några bitar kvar av avokadon så allt inte fin-mosas. Späd med lite vatten för att göra guacamolen lite krämigare, smaka av med salt.

Servera lätt uppvärmda tortillas med guacamole, lättpicklade grönsaker och "pulled" lax. Använd en gaffel för att dra isär laxen till lagom stora bitar. Toppa med mangotärningar och koriander, servera med limeklyftor.

Klicka på pilarna nedan för att växla mellan instruktion och lista med ingredienser.

Prova dina nya Bosch vitvaror hemma i 100 dagar.

Vi vill vara säkra på att du blir nöjd, annars får du lämna tillbaka produkten. Bli medlem i MyBosch och registrera din nya Boschprodukt senast två veckor efter inköp och du får 100 dagar på dig att ta reda på om du är 100% nöjd.

Behöver du service?

Av oss får du pålitlig service – före och efter köpet!

0771 – 19 70 00

Upplev Bosch

Upplev kvalitet, prestanda och pålitlighet.

Hitta en återförsäljare

Hitta en återförsäljare eller serviceverkstad nära dig!