Onsdag: Ångstekt kycklinglår med ratatouille och potatisklyftor.

En enkel vardagsmiddag där ångstekningen bidrar till att göra kycklinglåren saftiga och ge dem en krispig yta.

Saftiga kycklinglår och smakrik ratatouille.

Ångstekt kycklinglår, 4 portioner

- 4 st kycklinglår
- kryddmix enligt tycke och smak
750 g potatis
Salt, peppar, olivolja

Ratatouille
- 1 röd + 1 grön paprika
- 1 stor lök + 1 grön squash (zucchini)
- 200 gr champinjoner, 1/2 aubergine
- 1 msk tomatpuré
- vitlök, rosmarin och basilika
- olivolja, salt, peppar
- 1–2 dl grönsaksbuljong (av buljongtärning)

Sky
- Skyn från stekningen
- 3 msk sojasås
- 2 msk citronsaft

Klicka på pilarna nedan för att växla mellan instruktion och lista med ingredienser.

Kyckling

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180°C varmluftsgrill och ställ ångnivån på medium.
2. Krydda kycklinglåren med dina favoritkryddor. Klyfta potatisarna och blanda med salt, peppar och lite olivolja.
3. Lägg över allt på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper – ringla lite olja över kycklinglåren, som bör ligga med skinnsidan uppåt.
4. Sätt in plåten i den förvärmda ugnen. Använd nivå (höjd) 2 om du har en fullstor ugn. Har du en kompaktugn använder du den nedersta nivån. Stek i ugnen i 40 minuter, tills kycklingen och potatisen har fått fin färg.

Gör så här
Tärna grönsakerna i fingertoppssmå bitar. Stek dem 5–6 minuter i olivolja på medelhög värme i en rymlig gryta med bred botten.

Tillsätt finhackad vitlök och tomatpuré, och stek i ytterligare ett par minuter.

Tillsätt färska örter, salt och peppar och späd med lite buljong. Ratatouillen ska innehålla mycket vätska, men den ska inte vara rinnig. Koka ett par minuter, sedan är den klar att serveras.

Tips från kocken
- Massor av färsk, grovhackad basilika passar bra att tillsätta till ratatouillen före servering

Klicka på pilarna nedan för att växla mellan instruktion och lista med ingredienser.

Måndag. Recept för ångugn:

Morots- och linssoppa med ångad torsk.

Tisdag. Recept för ångugn:

Gnocchi med rostade grönsaker.

Onsdag. Recept för ångugn:

Ångstekt kycklinglår med ratatouille.

Torsdag. Recept för ångugn:

Risotto med spenat och svamp.

Fredag. Recept för ångugn:

Taco med lax och guacamole.

Lördag. Recept för ångugn:

Steamed buns med sprödstekt fisk.

Söndag. Recept för ångugn:

Stek med blomkålskräm.

Prova dina nya Bosch vitvaror hemma i 100 dagar.

Vi vill vara säkra på att du blir nöjd, annars får du lämna tillbaka produkten. Bli medlem i MyBosch och registrera din nya Boschprodukt senast två veckor efter inköp och du får 100 dagar på dig att ta reda på om du är 100% nöjd.

Behöver du service?

Av oss får du pålitlig service – före och efter köpet!

0771 – 19 70 00

Upplev Bosch

Upplev kvalitet, prestanda och pålitlighet.

Hitta en återförsäljare

Hitta en återförsäljare eller serviceverkstad nära dig!