Sött eller salt? Ugnsrostade mandlar för alla tillfällen.

Ugnsrostade mandlar är ett extra gott snacks till både vardag och fest, och dessutom enkla att tillaga i varmluftsugn. Gör karamelliserade, brända mandlar, som klassiskt julsnacks eller krispiga, salta mandlar – perfekta som topping eller att äta som de är.

Brända mandlar.

Klassiskt julsnacks, men också goda grovhackade på chokladmousse eller glass.

Karamelliserade mandlar i en skål.

Brända mandlar

Ingredienser:
250 g mandlar
100 g socker
½ dl vatten
30 g smör

Funktioner som används
- Varmluft

Svajpa höger/vänster för att växla mellan instruktion och lista med ingredienser.

Mandlar karamelliseras med socker i en kastrull.

Brända mandlar

Gör så här:
1. Förvärm ugnen till 160°C varmluft. När ugnen har uppnått temperatur, sätt in mandlarna på en plåt täckt av bakplåtspapper i 15 minuter.
2. Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan och släpp ut värmen i någon minut eller två. Stäng ugnsluckan med mandlarna kvar inne i ugnen, så håller sig mandlarna lite varma.
3. Koka sockret och vattnet i en tjockbottnad kastrull. Du behöver ha en hög temperatur och röra samtidigt med en träslev tills sockret är jämnt brunt som bilden visar. Sänk värmen så det slutar koka och rör sedan ned smöret. Var uppmärksam – sockerblandningen är ca 140 grader varm så det kommer bubbla rejält när smöret kommer i.
4. I sockerblandningen tillsätter du sedan de varma mandlarna som just tagits ut ur ugnen och blandar väl. Häll över allt på plåten med bakplåtspapper och låt det svalna i 2 minuter. Ta på plasthandskar och dra isär de varma mandlarna från varandra så de inte sitter ihop. Låt dem svalna helt innan du lägger över dem i en glasburk med lock.

Svajpa höger/vänster för att växla mellan instruktion och lista med ingredienser.

Salta snacks-mandlar.

Rostade, salta mandlar – så enkelt och så gott!

Saltade mandlar i en skål.

Salta snacks-mandlar

Ingredienser:
250 g mandlar
5 dl vatten
75 g salt

Funktioner som används
- Varmluft

Svajpa höger/vänster för att växla mellan instruktion och lista med ingredienser.

Mandlar kokas i vatten

Salta snacks-mandlar

Gör så här
1. Förvärm ugnen till 160°C varmluft.
2. Blanda mandlar, vatten och salt i en kastrull. Ge det ett rejält uppkok och låt småkoka i 10 minuter.
3. Häll av vattnet med hjälp av ett durkslag men skölj inte mandlarna.
4. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, tills de är svagt gyllenbruna.

Variation: Efter att mandlarna har silats av, pudra med kryddor som chili, spiskummin, rökt paprikapulver eller någon egen favorit. Fortsätt sedan enligt punkt 4 ovan.

Svajpa höger/vänster för att växla mellan instruktion och lista med ingredienser.

Behöver du service?

Av oss får du pålitlig service – före och efter köpet!

0771 – 19 70 00

Upplev Bosch

Upplev kvalitet, prestanda och pålitlighet.

Hitta en återförsäljare

Hitta en återförsäljare eller serviceverkstad nära dig!