Lätta upp vintermörkret med goda chips av frukt och grönsaker.
Ta vara på säsongens bästa råvaror och gör ett av de enklaste vintersnacksen – chips. Med hjälp av en bra varmluftsugn förvandlar du enkelt äpplen, rotsaker och grönkål till krispiga chips. Goda att äta som de är, som tillbehör till maten eller varför inte som topping?
Krispiga äppelchips.
Äppelchips är ett gott och knaprigt snacks – men också perfekt som krispig topping på en dessert. Använd som dekoration till glass, sorbet eller någon dessertkräm.
Härligt gyllene morotschips.
Som snacks är morotschipsen goda att servera med en tahinidipp. Eller som topping på sallader och middagsrätter. Ca 150 gram morötter ger en ugnsplåt med morotschips.
Röda och spröda rödbetschips.
En färgstark kontrast som exempelvis topping på en sallad med varm chevré eller bara som tillbehör på matbordet. Även en härlig, crunchy topping till en risotto med bakade rotfrukter!
Söta och goda sötpotatischips.
Gott som fredagssnacks, entré eller testa att sticka i några chips i sötpotatispurén nästa gång du gör sötpotatismos.
Krispiga grönkålschips.
Sunt och gott snacks. Grönkål räknas som ”superfood” tack vare ett högt innehåll av fibrer, vitaminer och mineraler. Passar till allt!