Cannelloni brukar förknippas med förrätt eller varmrätt. Men här ger vi dig en riktigt söt cannelloni-frestelse med smak av äpple.
Ingredienser för dessert, 4 personer
4 äpplen
200 g frysta körsbär
3 msk socker
1 tsk kanel
1 tsk citronsaft
16 mindre cannellonirör eller lasagneplattor som du själv rullar
1 tsk smör för bakformen
5 dl grädde
1 vaniljstång
1 helt ägg + 2 äggulor
2 tsk socker
2 tsk crème fraiche
50 g flagad mandel
30 g pistaschnötter
Florsocker
Gör så här:
Förberedelser: 25 min
Tillagningstid: 30 min
Värm ugnen till 180 °C (varmluftsugn)
Tvätta äpplena, tärna dem fint och hacka körsbären grovt.
Blanda frukt och bär med socker, kanel och citron. Fyll pastarören med blandningen.
Lägg rören bredvid varandra i en smörad form.
Blanda grädden med vaniljen från vaniljstången, äggen och sockret, och häll över cannellonin.
Rör crème fraichen tills den är slät och bred över cannellonin.
Grädda i 30 minuter i ugnen.
Rosta mandeln och pistaschnötterna i en teflonpanna och strö dessa över cannellonin tillsammans med florsocker. Servera genast.