Hushållsapparater och vitvaror
Här har du allt du behöver veta om marineringstekniken som gör att du får ut max av din grillning. Först: För att det ska bli riktigt bra behöver du rätt grejer och rätt kunskaper. Att marinera kött, fisk och grönsaker innan man tillagar dem tar fram härliga smaker och nyanser. Förutom olja och kryddor har oftast marinader en syrlig bas, såsom citron och vinäger, eller en bas med enzymer som bryter ner proteiner (exempelvis ananas, kiwi och ingefära). Att marinera tar verkligen maten till nästa nivå. Men det kräver lite förberedelser.
Det behöver inte ta evigheter.
Visste du att du kan marinera snabbare och bättre med hjälp av vakuum? Faktum är att med vakuum går det så fort att du kan marinera din mat samma dag som du ska tillaga den.
Med Bosch vakuumförvaring får du smidiga verktyg som hjälper dig att marinera med vakuum. Ett sådant exempel är Bosch stavmixer med vakuum-funktion.Med ett snabbt klick förvandlas den från en vanlig stavmixer till en vakuum-maskin. Du behöver inte längre förbereda din marinad dagen innan tillagning. Marinera och vacka bara din mat och lägg den i kylen ett par timmar så är du redo. Tack vare trycket som uppstår i vakuum går det så mycket snabbare. Allt tack vare en liten stavmixer. En annan stor fördel med den här lilla maskinen är att den är busenkel att rengöra när du är klar.
Och nu över till marinaden.
Innan du kan börja vacka något måste du göra en god marinad. Bosch matberedare, stavmixers och blenders hjälper dig hacka, mixa och blanda ihop dina favoritingredienser – oavsett om det är färska kryddor, hela pepparkorn, oljor eller juicer. Tänk på att när du marinerar med vakuum så blir smakerna mer intensiva, så ta lite mindre chili och vitlök än du vanligtvis skulle ha gjort.
Låt smakerna ta plats. Här närmare bestämt.
Den sista nyckeln till en bra marinering är förvaringen. Bosch vakuumförvaring ger dig perfekta behållare för ändamålet. Matlådorna är gjorda av Tritan utan BPA, är lukt och smakresistenta och går utmärkt att diska i diskmaskinen.
Här får du två recept på goda marinader. Ett för dig som gillare kött och ett för dig som föredrar grönsaker:
Marinad för entrecote.
60 ml vatten
25 ml mörk soya
75 ml Bourbon
2 matskedar Worcester sauce
2 teskedar citronsaft
1 matsked farinsocker
Salt och peppar efter smak
Marinerad Aubergine.
600g aubergine
4 lagerblad
300ml vit vinäger
150g salt
1 chili
¼ tesked oregano
200ml olivolja
750ml vatten
5 pepparkorn
Nu behöver du bara bra väder och ett gott sällskap– bon appétit!
För mer information och tips om hur Bosch vakuumförvaring kan ta din matlagning till nästa nivå, välkommen till vår vakuumsida.