Det finns många typer av ris; vitt, råris, svart eller kanske rött. Rätt ris kan vara nyttigt och även kokt ris har bra hållbarhet. Tänk på att ris från take-away också kan användas till ny rest-rätt. Tänk på att kyla ner riset fort så det inte bildas bakterier. Ställ kastrullen, med locket på, i ett kallt vattenbad, eller lägg över riset till en glas- eller plastlåda och kyl den på samma sätt. Under vintern kan man ställa ut den på balkongen.
Ny maträtt istället för frysa rester.
Har du rester kvar efter kvällens middag eller helgens måltider. Mycket av det kan du säkert frysa och använda vid senare tillfälle. Men du kan också skapa helt nya rätter redan dagen efter eller till matlådan. Vissa saker smakar till och med mer än de gjorde direkt vid tillagning. Att laga nya rätter på rester är inte svårt och de få extra ingredienserna du vill piffa rätten med har du troligen redan hemma.
En risig dag är inte det sämsta.
Där med pasta!
Pasta och nudlar är fantastiska; olika former och storlekar. Passar nästan till allt och går lätt att kombinera med många olika andra livsmedel för att skapa många olika smaker och rätter.
Älskade knöl.
Potatis, den har varit med oss länge och finns året om. Ofta billig i kilopris och har lång lagringstid. Till och med när de är lite skrynkliga så finns smak och näringsämnen kvar. Så hur kan vi kombinera potatis och vad går att göra med överbliven sådan. Här är ett tips:
|
|
Fler tips och tricks för att undvika matsvinn | VitaFresh från Bosch |
Vill du ha fler tips och tricks för att undvika att slösa på naturens resurser och minska matsvinn. Toppen - klicka här för att läsa mer. Men glöm inte bort att prova minst ett av recepten. | Minska matsvinnet börjar med bra planering och riktigt bra matförvaring. Se hur vår VitaFresh teknik hjälper dig att hålla maten färsk längre. |
Lär dig mer om att minska matsvinnet | Läs mer om VitaFresh |