Två i ett: Fyllda tomater och ugnsstekta grönsaker på en och samma gång

För dig som gillar att multitaska: Våra nya smalare universalformar är perfekta om du vill laga två varianter av samma rätt. Med två olika formar kan du vara säker på att safterna inte blandas och att varje rätt behåller sin egen smak. Till exempel, fyllda tomater i ena formen och ugnsstekta grönsaker i den andra. Dubbelt perfekt resultat med en "hemlig ingrediens": smala universalformar.

Upptäck Bosch-ugnarna

Ingredienser till receptet fyllda tomater och ugnsstekta grönsaker med Boschs ugnar serie 6 och 8.

Tomater fyllda med linser, bulgur och getost

Ingredienser | För 2 portioner

Medelstor ugnsfast form
Fyllning:
38 g gröna linser
38 g bulgur
1/2 schalottenlök
10 g smör
150 ml grönsaksbuljong
50 g getost eller färskost
1 1/2 msk persilja, hackad
Havssalt
Peppar, nymalen
Socker

Tomater:
4 tomater
Havssalt
Peppar, nymalen

Dessutom:
1 msk olivolja till formen

Gör så här:

1.
Blötlägg linserna i kallt vatten i ca. 60 minuter så att de blir mjuka. Sila bort vattnet. Lägg bulgur i en sil och skölj snabbt.

2.
Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg smöret och den hackade löken i en stekpanna och fräs.

3.
Tillsätt linser och bulgur och fräs med locket på. Häll i grönsaksbuljongen och låt småkoka. Rör om då och då.

4.
Låt lins- och bulgurblandningen ånga av lite och rör ned getosten. Tillsätt persilja och krydda ordentligt med salt, peppar och socker.

5.
Skölj tomaterna. Skär av tomaternas ovansidor och hacka dem. Ta en tesked och gröp ur tomaterna försiktigt. Krydda tomaterna invändigt och fyll sedan på med blandningen av linser, bulgur och ost.

6.
Häll lite olivolja i den ugnsfasta formen. Lägg de hackade tomaterna och de fyllda tomaterna i formen och tillaga enligt anvisningarna.

Inställning

Över/undervärme
210 °C
Tillagningstid: 25-30 minuter

Ugnsstekta grönsaker med balsamicosås

Ingredienser | För 2 portioner

Medelstor ugnsfast form
Grönsaker:
100 g sötpotatis
1/2 potatis
1 morot
1/2 majrova
200 g pumpa, t.ex. Hokkaido
1 msk olivolja
Salt

Sås:
1/2 lök
1/2 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 1/2 msk vit balsamvinäger
1 1/2 tsk honung
50 ml grädde
3 blad salvia, finhackade
Salt
Peppar, nymalen

Gör så här:

1.
Skölj och skala grönsakerna och skiva dem mycket tunt. Sprid ut grönsakerna i den ugnsfasta formen, ringla över olivolja, tillsätt salt och tillaga enligt anvisningarna.

2.
Till såsen: skär lök och vitlök mycket tunt. Fräs löken i 2 msk olivolja. Smaka av med balsamvinäger, honung, grädde, salvia och kryddor. Låt koka i två minuter. Tillsätt vitlök sist.

3.
Häll såsen över de ugnsstekta grönsakerna och servera omedelbart.

Inställning

Över/undervärme,
210 °C
Tillagningstid: 25-30 minuter

Perfekt resultat på receptet fyllda tomater och ugnsstekta grönsaker med Boschs ugnar serie 6 och 8.

Tips

Tack vare formarnas kompakta storlek diskar du dem enkelt i en liten diskho eller i diskmaskin – och de får även plats i kylen före eller efter tillagning.

Bosch-ugnarna serie 6 och 8 för perfekt resultat vid bakning och matlagning.

Ännu bättre resultat med varje recept.

Matlagning med smarta funktioner ger ännu bättre resultat av varje recept. Upptäck de olika funktionerna i vårt utbud av inbyggnadsugnar och ta din matlagning till perfektion.

Upptäck Bosch-ugnarna

Behöver du service?

Av oss får du pålitlig service – före och efter köpet!

0771 – 19 70 00

Upplev Bosch

Upplev kvalitet, prestanda och pålitlighet.

Hitta en återförsäljare

Hitta en återförsäljare eller serviceverkstad nära dig!

Prova dina nya Bosch vitvaror hemma i 100 dagar.

Vi vill vara säkra på att du blir nöjd, annars får du lämna tillbaka produkten. Bli medlem i MyBosch och registrera din nya Boschprodukt senast två veckor efter inköp och du får 100 dagar på dig att ta reda på om du är 100% nöjd.