Servera en värmande daal tillsammans med ett rykande färsk vitlöksnaan som du enkelt knådar ihop i din MUM5 köksmaskin.
Ingredienser:
6 st vitlöksnaan: 1 tsk torrjäst, 175 g ljummet vatten, 1 tsk salt, 1 tsk socker, 1 tsk bakpulver, Ca 240–300 g vetemjöl special, 2 msk rapsolja, 2 ½ msk turkisk yoghurt
Fyllning vitlöksnaan: 150 g riven ost
Garnering vitlöksnaan: 3 vitlöksklyftor, 1 dl finhackad koriander eller salladslök, 26 g smält smör
4-6 portioner Daal: 3 dl belugalinser, 1 frp kokta kidneybönor (400 g sköljda och avrunna), 1 gul lök, 1 msk riven ingefära, 3 st vitlöksklyftor, 3–4 st tomater (kan ersättas med 400 g krossad tomat), 1–2 st färsk chili (valfritt), 3-4 msk tomatpuré, 1-2 dl grädde, Rapsolja till stekning, Ca 600-800 g vatten, Salt och peppar, 2 tsk garam masala, 1 tsk spiskumminfrön eller 1,5 tsk mald spiskummin, 1.5 tsk gurkmeja
Topping: 3–4 msk yoghurt och koriander