Hushållsapparater och vitvaror
Ingredienser – Till ca 20 bitar
70 g äggvita
80 g mandelmjöl
80 g florsocker
40 g strösocker
1 ½ pkt röd livsmedelsfärg i pulver- el pastaform
FYLLNING:
250 g mascarpone
2 msk outspädd hallonsaft
1 tsk citronsaft
DESSUTOM:
Bakplåtspapper
Köksredskap
Bakplåt, långpanna, elvisp/köksmaskin MUM4, köksvåg, slickepott el degskrapa, sprits och sikt.
Tips!
Klipp till bakplåtspappret så att det passar bakplåten. Överflödigt papper påverkar gräddningen.
Det är viktigt att mäta alla ingredienser noga då detta påverkar resultatet.
Gör så här:
1. Separera äggen dagen före och förvara den uppvägda äggvitan i kylskåpet
2. Lägg bakplåtspapper på plåtarna på bakdagen.
3. Blanda siktat mandelmjöl och florsocker och sila genom en finmaskig sil.
4. Vispa äggvitan hård, strö sockret och vispa till en fast massa. Tillsätt livsmedelsfärg och blanda väl.
5. Vänd ner mandel och florsockerblandningen med en degskrapa i den vispade äggvitan. Smeten ska vara slät och trögflytande.
6. Fyll smeten i en spritspåse med munstycke och spritsa 40 ca 2 cm stora klickar på plåtarna. Låt stå i minst 30 minuter. Förvärm ugnen på 130 grader.
7. Grädda makronerna i varmluft 130 grader i 15 minuter.
8. Låt dem svalna på plåtarna.
9. Rör ihop ingredienserna för fyllningen. Klistra ihop två makaroner på deras undersidor med vardera en klick fyllning.