Antal dagar som råvarorna behåller sin fräschhet.

Här redovisar vi resultat från en sensorisk analys samt mikrobiologiska tester utförda av externa centret CNTA (National Centre for Technology and Food Safety). April 2016. Se nederst på sidan för mer information om hur testerna utfördes.

VitaFresh
Pro-låda
VitaFresh
Plus-låda
VitaFresh
hylla
Konventionell grönsakslåda/hylla
vid 4 °C
Sallad 19 12 9 4
Spenat 15 11 7 5
Broccoli 46 29 20 5
Morötter 74 59 19 10-40
Svamp 20 18 9 2-3
Jordgubbar 14 12 10 1-2
Hallon 14 14 12 2
Körsbär 13 13 11 6
Vindruvor 55 40 22 3-5
Laxfile 7** 6** 6*** 1-2
Biff 5** 6** 5*** 1-3

** Inställd på 0°C för fisk och kött-råvarorna
*** Inställd på 1-2,1 °C för fisk och kött-råvarorna

Sensorisk analys är en vetenskaplig metod som mäter, analyserar och tolkar reaktioner och egenskaper hos livsmedel som de upplevs med våra sinnen.

För varje dag som testet pågick så bedömdes färg, textur och lukt enligt en Quality Index-metod. (Q.I). Tekniska sensorer registrerade temperatur och fuktighet men kvaliteten på råvarorna bedömdes av en panel bestående av sju stycken väl erfarna forskare från det externa centret CNTA. Observera att de olika råvarorna fortfarande var ätbara efter att testpatrullen ansåg att de förlorat sin fräschet.

Tillbaka till VitaFresh-sidan

Behöver du service?

Av oss får du pålitlig service – före och efter köpet!

0771 – 19 70 00

Upplev Bosch

Upplev kvalitet, prestanda och pålitlighet.

Hitta en återförsäljare

Hitta en återförsäljare eller serviceverkstad nära dig!

Prova dina nya Bosch vitvaror hemma i 100 dagar.

Vi vill vara säkra på att du blir nöjd, annars får du lämna tillbaka produkten. Bli medlem i MyBosch och registrera din nya Boschprodukt senast två veckor efter inköp och du får 100 dagar på dig att ta reda på om du är 100% nöjd.